петак, 10. април 2015.

АТЕИЗАМ- Борба против вере


  У целокупној људској цивилизацији и историји, вера, тојест религија је играла битну улогу у развитку човека. Вера је оно што води човека, што му даје наду. Међутим у последње време појавили су се неки „људи“ којима је једини циљ-затирање вере.



Атеизам је постао популаран у „алтернативним“ либералним круговима. Атеизам није идеологија, напротив, атеизам је заправо вера. Вера ни у шта, у непостојање Бога или било којег другог божанства. У прошлости атеизам је био критичан према религији уопште, највише према Хришћанству, међутим данас је атеизам постао милитантна идеологија која, осим што напада веру, напада и верујуће људе. Модерни атеизам се заснива на такозваној „науци“, нелогичности, пљувању и заправо у једној великој глупости.
Али сам атеизам није толико опасан колико су опасни његови модерни следбеници којима аргументи нису главно оружје, њихово оружје је глупост.

Данас су атеисти људи који, у недостатку вере, идеала и убеђења, глуме неке „филозофе“. Тако они не могу да објасне ступ соли(Лотова жена) на локацији некадашње Содоме и Гоморе, они не могу да објасне силазак Благодатног Огња у Јерусалиму сваке године пред Васкрс. Они не могу да објасне не трулежење костију(мошти) Светих, те не могу да објасне мироточивост истих тих мошти. Њима је битно да је вера, нарочито хришћанска, заостала, непрогресивна, глупа и изнад свега злочиначка. Они се воде логиком да су Крсташи, Срби, Немци, Мађари, Руси убијали „невине“ муслимане, Татаре, Монголе у име Бога, али ако неко покуша да искритикује политику САД-а које, у име „демократије“, сеју смрт по свету, модерни атеисти ће то назвати теоријама завере а оног који им се супростави ће назвати „фашистом“.

Свако ко верује у неку божанску силу, за атеисте је будала. Атеисти упорно, већ годинама, дакле мислим на атеисте из нашег времена, покушавају да докажу да је Бог „мртав“, али шта би се десило када би, например, неки атеистички научник, рецимо Стивен Хокинг успео да докаже постојање Бога? Шта би се онда десило? Атеисти би вероватно свог идеолога назвали будалом, одрекли би га се, и сва његова дела би спалили јавно, слично када су нацисти спаљивали књиге током '30их година. Владика Николај је рекао да и највећи атеиста у невољи се обрати Богу. Када би се увела поново инквизиција, и када би постројили стрељачки вод испред 5 атеиста, запретили им да ће бити убијени ако се не одрекну свог убеђења, они би се заиста одрекли атеизма и вратили се Хришћанству.

То је зато што атеисти немају морал, чак и највећи научници на свету попут Галилеа или Николе Коперника су имали морал, они су веровали у Бога, али су сматрали да свет није онакав каквим се сматра. Али када би Хришћане постројили пред стрељачким водом, или када би их бацили на најгоре муке, као у време цара Диоклецијана, они се не би поколебали, већ би остали при својој вери. Разлог за то је што хришћански морал је јачи, Хришћани су духовно стабилнији јер њих води једна мисао-вера.

Још једна занимљива личност коју атеисти радо својатају је немачки(лужичкосрбски) филозоф и писац Фридрих Ниче, Ниче није био атеиста, и свако ко је прочитао његова дела може да закључи да је Ниче био деиста. Деисти су људи који верују у већу силу, неодређену коју. И шта би Ниче рекао када би видео да гомила наркоманских дегена цитирају његове речи, позивају се на њега, а заправо Ниче је искритиковао такав олош и шљам у свом „Надчовеку“(нем.Übermensch).

Што се тиче атеизма у Србији, ту предњаче либерални олош назван „Атеисти Србије“. Ова организација коју финансира и коју води Марко Екмеџић је чист пример да је циљ атеизма борба против вера, а нарочито Хришћанства. Горе поменути Екмеџић(Екме Хоџа) живи у Хамбургу, у Немачкој, и у својим постовима на интернету редовно хвали „секуларност“ Немачке. Немачка јесте секуларна држава, али већина Немаца су заправо конзервативни католици и протестанти. Уз то још да је Екме Хоџа велики противник цркве, али какав је то осећај када свакодневно гледаш цркве готског и барокног стила?

Још нелогичности атеизма, стварање. Ако би питали једног просечног атеисту како је настао живот на земљи, одговорио би еволуцијом. Атеисти се позивају на Дарвина који се на крају свог живота и сам одрекао своје теорије еволуције. Ниједан атеистички научник није успео да докаже да Бога једноставно нема, јер као што човек ствара живот, вероватно је да је и човека неко створио. Научници су увелико доказали да су сва чуда изведена у Библији дело Божије силе, да је Исус постојао, да су апостоли постојали и још многе ствари које атеисти у свом слепилу и глупости не виде, или не желе да виде.

Бог је створио Човека, дао му је живот, ум и смисао, да унапреди свет по Божијој вољи, уместо тога Човек се окренуо против Бога, против свог Родитеља и уместо да буде Надчовек(Übermensch) са свим својим врлинама и моралом, Човек је постао атеиста, подчовек(Untermensch) без иједног моралног схватања, убеђења и вере, и са само једним циљем, да гађа Бога каменом. А бацивши камен на Бога, атеисти се враћа метеор који  га убија.